Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σημερινή πορεία ομολόγων

Οπως διαβάζυμε στην "Εξπρές":

"Διευρύνεται το spread των ελληνικών ομολόγων

Σε υψηλό επίπεδο κινούνται και σήμερα τα spread (περιθώρια) των ελληνικών ομολόγων, καθώς ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα Πολ Τόμσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε επιφυλακτικός, για το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά, προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνεια της.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, παρά ταύτα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο που θα μπορέσει τούτο να καταστεί εφικτό. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα χορηγήσει στη χώρα. Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει ν΄αντλήσει από τις αγορές τα ποσά που απαιτούνται, είναι ενδεχόμενο ο Μηχανισμός στήριξης να διαθέσει πρόσθετα δάνεια στη χώρα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αλλά κα της κρίσης στην Ιρλανδία, το περιθώριο νωρίς το μεσημέρι είχε διευρυνθεί στο 9,14% (914μονάδες βάσης) με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να φθάνει στο 11,75% έναντι 2,61% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου".